Google suosii salattuja yhteyksiä (SSL) käyttäviä sivustoja | WebWire - Kotisivut, verkkokaupat ja digitaalinen markkinointi, Oulu
Skip to content
  • Google suosii salattuja yhteyksiä (SSL) käyttäviä sivustoja

Hakukoneet tekevät jatkuvasti muutoksia algoritmeihinsa, jotka vaikuttavat asiakkaidemme verkkosivustojen hakunäkyvyyteen. Yksi suurista muutoksista on Googlen päätös suosia hakutuloksissa suojattua yhteyttä käyttäviä verkkosivustoja. Käytännössä kaikki verkkokaupat käyttävät salattua liikennettä, mutta osassa verkkokauppoja suojatun yhteyden käyttö rajoittuu vain maksamiseen, muun liikenteen liikkuessa eetterissä avoimesti. Voit tarkistaa oman sivustosi tilanteen katsomalla selaimen osoiteriville ja etsimällä lukkosymbolia ja https-alkuista URL:ia. Jos näet nämä salatusta yhteydestä kertovat symbolit, on sivustollasi voimassa oleva varmenne ja käytössä salattu yhteys.

Suunnan ollessa vääjäämättömästi kohti salattuja verkkoyhteyksiä kaikkialla, tulevat selaimet varoittamaan kävijöitä entistä vahvemmin yhteyttä salaamattomista sivustoista. Esimerkiksi Chrome-selaimessa näkyy suojamaattomien verkkosivujen yhteydessä sivuston turvattomuudesta osoiterivillä kertova symboli ja teksti. Varoituksen tarkoitus on vihjata verkkosivuston ylläpitäjille, että asia olisi aika saattaa kuntoon. Samalla varoitus kouluttaa kuluttajia odottamaan verkkosivuilta salattua yhteyttä oletuksena.

Salauksen kuntoon saattamisen ei tarvitse olla monimutkainen tai kallis operaatio, mutta työ vaatii jonkin verran perehtymistä itse tehtäessä. Helpoiten asia korjaantuu ottamalla yhteyttä sivustoalustan tarjoajan tekniseen tukeen, joka ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan hankkii sivustolle sertifikaatin eli varmenteen ja laittaa salauksen päälle. Mikäli sivuston ylläpidosta vastataan itse ja ylläpitäjällä on teknistä osaamista, onnistuu sertifikaatin hankkiminen ilmaiseksi esimerkiksi Let's Encryptilta.

KUUMEMPIA LIIDEJÄ JA ENEMMÄN TULOSTA!

Varaaa alta olevasta linkistä suoraan soittoaika ja katsotaan sinunkin digimarkkinointisi kuntoon!

 

VARAA AIKA JA KARTOITETAAN TARPEESI

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje


Pyrin kertomaan uutiskirjeessä uusimmista työkaluista, tekniikoista
ja mitä yleisesti digitaalisen markkinoinnin saralla tapahtuu.

Janne Säkkinen | 0400 916 327 | janne.sakkinen (at) webwire.fi  | Tietosuojaseloste