Growth Hacking | WebWire - Kotisivut, verkkokaupat ja digitaalinen markkinointi, Oulu
Skip to content
  • Growth Hacking

Growth Hacking eli kasvuhakkerointi on sanana varmasti monelle outo ja saattaapahan joku ajatella sen liittyvän jopa johonkin rikolliseen toimintaan, sillä onhan sanassa "hakkerointi". Mutta sehän on kaikkea muuta kuin rikollista toimintaa. Growth hacking on tämän päivän markkinointia. Tein itse Growth Hacking -asenteella markkinointia, kun toimin sivutoimisena verkkokauppiaani (drop shipping tyyliin) joitain vuosia. Siinä oli hienoa nähdä, kuinka erilaisilla toimenpiteillä sai pitkällä aikavälillä kasvatettua kävimääriä, budjetin olessa 0€ tasoa.

Lopulta verkkokauppani kävijämäärät pyörivät 6000-10 000 kuukausittaisen kävijän välillä ja suurin osa liikenteestä oli luonnollista (orgaanista), eli ei maksettua. Itse asiassa maksettua mainontaa tuli Adwordsin ja facebookin kautta tehtyä aika vähän ja varsinkin sen kannattavuutta mitattua aivan liian vähän. Mainontaanhan voi ja kannattaa käyttää vaikka 100 000e kuukaudessa, mikäli se vain on tuottavaa, ja mikä mahtavinta kaikki se voidaan mitata.

Mitä se kasvuhakkerointi siis on?

Se on innovatiivista markkinointia niukkojen resurssien vallitessa. Siinä yhdistellään luovuutta, kokeilunhalua sekä analyyttisuutta. Siinä sovelletaan toisten käyttämiä tekniikoita ja mitä nopeammin iteraatiokierros voidaan toistaa, sitä todennäköisemmiä löytyy skaalautuvia tapoja kasvattaa liiketoimintaa. Yksilöltä siihen tarvitaan datan ymmärtämistä, teknologia-orientoituneisuutta, tuloshakuisuutta ja uteliaisuutta sekä luovuutta.

Startup yritykselle hyvän kasvuhakkerin löytäminen voi todellakin olla se juttu, jolla koko homma lähtee rullaan ihan uudella tasolla..

KUUMEMPIA LIIDEJÄ JA ENEMMÄN TULOSTA!

Varaaa alta olevasta linkistä suoraan soittoaika ja katsotaan sinunkin digimarkkinointisi kuntoon!

 

VARAA AIKA JA KARTOITETAAN TARPEESI

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje


Pyrin kertomaan uutiskirjeessä uusimmista työkaluista, tekniikoista
ja mitä yleisesti digitaalisen markkinoinnin saralla tapahtuu.

Janne Säkkinen | 0400 916 327 | janne.sakkinen (at) webwire.fi  | Tietosuojaseloste