Miksi kirjoittaa blogia? | WebWire - Kotisivut, verkkokaupat ja digitaalinen markkinointi, Oulu
Skip to content
  • Miksi kirjoittaa blogia?

Nykyisin näkee lähes jokaisen yrityksen sivuilla blogin. Miksi asia on näin ja miksi yrityksen kannattaa kirjoittaa blogia?

Siksi, että yksi parhaista sisältömarkkinoinnin muodoista on blogin kirjoittaminen. Se toimii markkinointikeinona ja yhteyskanavana asiakkaiden kanssa kommunikoinnissa. Lisää syitä on mm. tunnettavuuden kasvu, kotisivuliikenteen lisääntyminen, konversion nousu sekä asiantuntijuuden todistaminen / kasvaminen.

Kun olet aloittamassa blogin kirjoittamisen, mieti ennenkaikkea kenelle kirjoitat. Mieti millaista sinun lukijakuntasi on ja mitkä heidän kiinnostuksen aiheet ovat. Luo jopa omat asiakaspersoonat ja näin sisältöjen ideointi helpottuu. Voit aina kirjoittaa sisältöä mm. omista tuotteista ja palveluista, oma toimialan kuulumisista sekä ajankohtaisista uutisista, uusista työkaluista tai ohjelmista, erilaisista listoista tai vaikkapa asiakaspalautteesta. Blogia kirjoittavat kotisivut saavat jopa 55% enemmän kävijöitä sivuilleen kuin yritykset, jotka eivät kirjoita blogia. Tärkeää tässä on toki muistaa kohderyhmä, eli mitkä tahansa kävijät eivät kelpaa!

Liitä blogi aina osaksi kotisivua. Älä käytä siis erillisiä blogialustoja vaan upota blogi osaksi yrityksen sivustoa.Näin kaikkwi kävijäliikenne tulee kotisivuillesi ja hakukonenäkyvyytesi paranee. Muista hyödyntää eri sisältömuotoja. Käytä kuvia, kaavioita, infograafeja, lainauksia ja videoita. Ihmisiä kiinnostavat eri asiat ja osa tykkää lukea lyhyempiä tekstejä, kun osa taas pitää enemmän pidemmistä teksteistä. Hyödynnä myös ilmaisia kuvapankkeja kuvittamaan kirjoitustasi.

Markkinoi blogia somessa ja uutiskirjeissä. Blogitekstejä voit linkittää omiin somekanaviisi ja saada sitä kautta lisää lukijoita. Jos käytät sähköpostimarkkinointia, promoa blogitekstejäsi uutiskirjeissäsi.

Kuinka usein blogikirjoituksia pitäisi julkaista?

No mitä enemmän, sitä parempi. Tutkimusten mukaan mitä enemmän blogiartikkeleita julkaiset, sitä enemmän saat kävijöitä sivuillesi.

Jopa 61% ihmisistä on tehnyt ostoksen blogiartikkelin perusteella.

Blogin kirjoittamisella saat pitkäaikaisia tuloksia

Blogiartikkelisi löytyvät nyt ja jatkossa hakukoneista, ne eivät poistu sieltä. Muista kuitenkin päivittää artikkeleiden sisältöä, jos jokin niissä mainittu asia on oleellisesti muuttunut. Älä sisällytä blogiartikkeleihisi tai urliisi päivämäärää, sillä ihmiset eivät halua klikata hakutulossivulla vanhoja artikkeleita.

Mikäli yritykselläsi ei ole vielä kotisivuja joilla blogia julkaista, voit tilata laadukkaat ja hakukoneystävälliset kotisivut WebWireltä.

KUUMEMPIA LIIDEJÄ JA ENEMMÄN TULOSTA!

Varaaa alta olevasta linkistä suoraan soittoaika ja katsotaan sinunkin digimarkkinointisi kuntoon!

 

VARAA AIKA JA KARTOITETAAN TARPEESI

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje


Pyrin kertomaan uutiskirjeessä uusimmista työkaluista, tekniikoista
ja mitä yleisesti digitaalisen markkinoinnin saralla tapahtuu.

Janne Säkkinen | 0400 916 327 | janne.sakkinen (at) webwire.fi  | Tietosuojaseloste